Változékony idő, de jó hangulat uralkodott ma a Tiszaligetben a tizenhatodik alkalommal megrendezett Gulyásfesztiválon. A legmagyarabb ételt ezúttal is sokféleképpen készítették a csapatok, akiket még az eső sem tántorított el, s fakanalat, bográcsot ragadtak, hogy bemutassák gulyásfőzési tudományukat.
Igazi fesztiválhangulat uralkodott a Ligetben, már kora reggel vidáman pattogott a sok-sok bogrács alatt a tűz, ki hagyományos, ki székely, vagy éppen a népszerű babgulyást készítette el. A főzés mellett persze most is számos program várta a látogatókat, volt szépségverseny, a jó edébhez szólt a nóta is, de a legnagyobb feltűnést talán az önjáró versenyzongora és gazdája keltette.
A város önkormányzatának sátránál idén és találkozhattak testvérvárosaink külföldi delegációival, az észtek a már szokásos tojásos, kapros, szardíniás szendvicsüket és Vana Tallin nevű vodkájukat kínálták, reutlingeni vendégeink hússal töltött tésztát burgonyasalátával, míg Bielsko Biala képviselői túrós süteménnyel és szendiccsel kínálták az arra járókat.
Néha még nap is kisütött, párszor az eső is rázendített, de a Gulyásfesztivál évek óta bizonyítja, időjárástól függetlenül tízezreket vonzó, színvonalas rendezvény.