Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A rendőrség vizsgálja a náci molinó ügyét

 • A rendőrség vizsgálja a náci molinó ügyét
 • A rendőrség vizsgálja a náci molinó ügyét
 • 2021-04-20

  Határozott tiltakozásának adott hangot nyílt levelében Berman Dávid, a Szolnoki Zsidó Hitközség elnöke amiatt, hogy a szolnoki gyaloghídra valaki egy náci idézetet és Hitler születési dátumát tartalmazó molinót rakott ki. Az erről készült fényképet a közösségi médiában lehetett felfedezni, maga a molinó amilyen váratlanul került ki, olyan gyorsan le is került a hídról.

  Berman Dávid szerint szégyenletes és szomorú, hogy városunkban a 21. században ilyen borzalom megtörténhet. Mint írta: Szolnok várossá fejlődésében meghatározó szerepet játszottak azok a zsidó családok, akik betelepülésükkel, fellendítették a város kereskedelmét, elindították a polgárosodást. A három templom vallási közösségei jól megfértek egymással. Szolnokon lakosságarányosan magas volt a zsidók létszáma, de még az 1930-40-es években is csak elszigetelt jelenség volt a szélsőjobboldali/nyilas ideológia. Minden népírtás kicsiben kezdődött, az első zsidótörvényt is el lehetett „komolytalankodni” 1938-ban, és szép lassan hova is vezetett?

  A hitközségi elnök kiemelte: a napokban emlékeztünk meg a holokauszt szolnoki áldozatairól. Örök mementóként, hogy soha ne felejtsük el, többé nem történhet meg ilyen tragédia.

  „A Szolnoki Zsidó Hitközség nevében és minden jóérzésű ember nevében tiltakozásunkat fejezzük ki az ilyen megnyilvánulások ellen – zárta sorait Berman Dávid.

  Mint megtudtuk, a fényképek alapján a városi közterület-felügyelet azonnal értesítette a rendőrséget. A gyaloghídon egyébként térfigyelő kamerák vannak, ennek felvételeit a hatóságok minden bizonnyal vizsgálni fogják az eljárás során.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A belvárosi nagytemplom után megújult az egykori ferences rendház is

  2021-05-13

  Az elmúlt évtizedben nem volt olyan év, amikor ne újult volna meg valamilyen intézmény Szolnokon. Egymás után szépültek az iskolák, óvodák, bölcsődék, az utóbbi néhány esztendőben pedig több szolnoki templom, a város gyönyörű, régi épületei is új „ruhát” kaptak. Ezek sorában a belvárosi nagytemplom és a mellette lévő egykori ferences rendház felújítása volt a legnagyobb beruházás.

  Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

  2021-05-05

  A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

  Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

  2021-05-05

  Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

  Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

  2021-05-04

  A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

  Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

  2021-05-03

  A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.