Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Átadták a legrangosabb városi díjakat

 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • 2021-09-02

  Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Termében szerdán este a Szolnok díszpolgári címe mellett számos rangos elismerést vehettek át az érintettek. A díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át.

  Az ünnepségen Szolnok Díszpolgára címben részesült: dr. Hoffmann Imre (posztumusz) és Máthé György, Szolnok korábbi esperesplébánosa.

  Ezüst Pelikán díjat kapott Debreczeni Ildikó, a Jelmez-Art Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Vincze Gyula ügyvéd, Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, valamint Lits László és Papp László, az NHSZ cégcsoport vezetői.

  Kátay Endre-díjban részesült megosztva: Munkaerő­piaci és Környezetgazdálkodási Szociális Szövetkezet és Generációk Együtt Egyesület.

  A Gróf Szapáry Gyula-díjat az Íz-Mód Kft., RepTár Szolnok Nonprofit Kft., Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kapta.

  A Szolnokért emlékérem arany fokozatát Bátori Zsolt, a Szolnoki Lengyel Kisebbségi Önkormányzat vezetője vehette át.

  Kaposvári Gyula-díjban részesült Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója és Tóth Lajos, a Verseghy Ferenc Gimnázium pedagógusa.

  A Laki Kálmán-díjat dr. Nagy Béla, a Varga Katalin Gimnázium igazgatóhelyettese kapta.

  Szolnok Város Sportjáért díjban részesült Asztalos István ejtőernyős versenysportoló, Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa vízilabdaklub utánpótlásedzője és Ujné Kálmándi Zita, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola testnevelő tanára.

  A Tiszavirág Turisztikai Díjat Kondor Balázs, Szolnok korábbi állomásfőnöke, a vasúti tárlat tulajdonosa, illetve a Tisza Mozi Kft. dolgozói közössége érdemelte ki.

  Rotary Mecénás Díjban részesült Tóthné Páncsics Edina rajztanár munkáját kiemelve – a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

  „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerést vehetett át Munkácsyné Danyi Zsuzsanna, a Szolnoki Népdalkör vezetője, műsorvezető.

  Krajcs Gábor-díjban részesült: Kővári Lászlóné nyugalmazott testnevelő, a Szolnoki Diáksport Egyesület vezetője.

  A Kővári Tamás-díjat Ribár Zsuzsannának, a Szolnoki Sport­centrum Nonprofit Kft. szer­ve­zési csoportvezetőjének ítél­ték oda. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Újra Szépkorúak Akadémiája Szolnokon

  2021-09-17

  Az idősek körében igen népszerű programsorozat, a Szépkorúak Akadémiája idén is folytatódik.

  Ismét Bringás reggelizett Szolnok

  2021-09-17

  Az előző évekhez hasonlóan, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is megrendezte a nagysikerű Bringás reggelijét. 

  A hősök köztünk élnek

  2021-09-13

  Horváth Károly és Szabovik Tamás, két Szolnoki Hősök díjra jelölt kiváló szolnokival találkozott hétfőn Szalay Ferenc polgármester, akik ezen az alkalmon adta át elismeréseiket.

  Egy év kihagyás után újra gulyásünnep volt Szolnokon

  2021-09-12

  Bográcsok sokaságában készültek a különféle gulyásvariációk a zsúfolásig telt Tiszaligetben egy év kényszerű szünet után újra gulyásfesztivált rendeztek Szolnokon.

  Gulyásfesztivál huszonharmadjára is

  2021-09-08

  Szolnok tradicionális gasztronómiai fesztiválja a bográcsrengeteg mellett számos kulturális programmal is csalogatja a látogatókat.