Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Átadták a legrangosabb városi díjakat

 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • 2021-09-02

  Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Termében szerdán este a Szolnok díszpolgári címe mellett számos rangos elismerést vehettek át az érintettek. A díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át.

  Az ünnepségen Szolnok Díszpolgára címben részesült: dr. Hoffmann Imre (posztumusz) és Máthé György, Szolnok korábbi esperesplébánosa.

  Ezüst Pelikán díjat kapott Debreczeni Ildikó, a Jelmez-Art Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Vincze Gyula ügyvéd, Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, valamint Lits László és Papp László, az NHSZ cégcsoport vezetői.

  Kátay Endre-díjban részesült megosztva: Munkaerő­piaci és Környezetgazdálkodási Szociális Szövetkezet és Generációk Együtt Egyesület.

  A Gróf Szapáry Gyula-díjat az Íz-Mód Kft., RepTár Szolnok Nonprofit Kft., Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kapta.

  A Szolnokért emlékérem arany fokozatát Bátori Zsolt, a Szolnoki Lengyel Kisebbségi Önkormányzat vezetője vehette át.

  Kaposvári Gyula-díjban részesült Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója és Tóth Lajos, a Verseghy Ferenc Gimnázium pedagógusa.

  A Laki Kálmán-díjat dr. Nagy Béla, a Varga Katalin Gimnázium igazgatóhelyettese kapta.

  Szolnok Város Sportjáért díjban részesült Asztalos István ejtőernyős versenysportoló, Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa vízilabdaklub utánpótlásedzője és Ujné Kálmándi Zita, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola testnevelő tanára.

  A Tiszavirág Turisztikai Díjat Kondor Balázs, Szolnok korábbi állomásfőnöke, a vasúti tárlat tulajdonosa, illetve a Tisza Mozi Kft. dolgozói közössége érdemelte ki.

  Rotary Mecénás Díjban részesült Tóthné Páncsics Edina rajztanár munkáját kiemelve – a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

  „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerést vehetett át Munkácsyné Danyi Zsuzsanna, a Szolnoki Népdalkör vezetője, műsorvezető.

  Krajcs Gábor-díjban részesült: Kővári Lászlóné nyugalmazott testnevelő, a Szolnoki Diáksport Egyesület vezetője.

  A Kővári Tamás-díjat Ribár Zsuzsannának, a Szolnoki Sport­centrum Nonprofit Kft. szer­ve­zési csoportvezetőjének ítél­ték oda. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyílt a Várkapu látogatóközpont

  2024-05-28

  Európa végváraként védjük a kontinens keresztény kultúráját, védjük nemzeti mivoltunkat - mondta a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden Szolnokon.

  Tájékoztató a szünidei gyermekétkeztetésről

  2024-05-27
  A korábbi évekhez hasonlóan Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is biztosítja a rászoruló gyermekek számára a déli meleg főétkezést a nyári szünetben.
   

  A 175 évvel ezelőtti szolnoki csatára koncertekkel emlékeznek a Szolnoki Szimfonikusok

  2024-05-22

  175 éve, 1849 tavaszán zajlott a dicsőséges tavaszi hadjárat. A jeles évforduló kapcsán a magyar állam több lépést is tett azért, hogy a sokszor névtelen hősöknek méltó emléket állítson. A Szolnoki Szimfonikus emlékkoncerttel tisztelegnek az évforduló előtt. A részletekről Patkós Imre szakmai igazgató, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

  Nyári tábor

  2024-05-21

  A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. 2024. június 24-től 2024. augusztus 23-ig naponta 8.00 órától – 16.00 óráig nyári tábort szervez.

  Átadták a Szolnok Családbarát Munkahelye címeket

  2024-05-15

  A városháza dísztermében tartott ünnepségen adták át – immár ötödik alkalommal – a  „Szolnok Családbarát Munkahelye” címet, melyen Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.