Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Átadták a legrangosabb városi díjakat

 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • Átadták a legrangosabb városi díjakat
 • 2021-09-02

  Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Termében szerdán este a Szolnok díszpolgári címe mellett számos rangos elismerést vehettek át az érintettek. A díjakat Szalay Ferenc polgármester adta át.

  Az ünnepségen Szolnok Díszpolgára címben részesült: dr. Hoffmann Imre (posztumusz) és Máthé György, Szolnok korábbi esperesplébánosa.

  Ezüst Pelikán díjat kapott Debreczeni Ildikó, a Jelmez-Art Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Vincze Gyula ügyvéd, Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, valamint Lits László és Papp László, az NHSZ cégcsoport vezetői.

  Kátay Endre-díjban részesült megosztva: Munkaerő­piaci és Környezetgazdálkodási Szociális Szövetkezet és Generációk Együtt Egyesület.

  A Gróf Szapáry Gyula-díjat az Íz-Mód Kft., RepTár Szolnok Nonprofit Kft., Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kapta.

  A Szolnokért emlékérem arany fokozatát Bátori Zsolt, a Szolnoki Lengyel Kisebbségi Önkormányzat vezetője vehette át.

  Kaposvári Gyula-díjban részesült Barabás Botond, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója és Tóth Lajos, a Verseghy Ferenc Gimnázium pedagógusa.

  A Laki Kálmán-díjat dr. Nagy Béla, a Varga Katalin Gimnázium igazgatóhelyettese kapta.

  Szolnok Város Sportjáért díjban részesült Asztalos István ejtőernyős versenysportoló, Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa vízilabdaklub utánpótlásedzője és Ujné Kálmándi Zita, a Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola testnevelő tanára.

  A Tiszavirág Turisztikai Díjat Kondor Balázs, Szolnok korábbi állomásfőnöke, a vasúti tárlat tulajdonosa, illetve a Tisza Mozi Kft. dolgozói közössége érdemelte ki.

  Rotary Mecénás Díjban részesült Tóthné Páncsics Edina rajztanár munkáját kiemelve – a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

  „Béres-díj Szolnok kultúrájáért” elismerést vehetett át Munkácsyné Danyi Zsuzsanna, a Szolnoki Népdalkör vezetője, műsorvezető.

  Krajcs Gábor-díjban részesült: Kővári Lászlóné nyugalmazott testnevelő, a Szolnoki Diáksport Egyesület vezetője.

  A Kővári Tamás-díjat Ribár Zsuzsannának, a Szolnoki Sport­centrum Nonprofit Kft. szer­ve­zési csoportvezetőjének ítél­ték oda. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

  2024-04-17

  Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

  A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

  2024-04-12

  Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

  Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

  2024-03-28

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  2024-03-27

  FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

  A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

  2024-03-15

  A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.