Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon

 • Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon
 • Átadták a tiszaligeti futókört Szolnokon
 • 2021-10-07

  – Manapság a fiatalok előszeretettel ülnek a számítógépek előtt vagy órákon át a telefonjukat nézegetik. A mi dolgunk, hogy olyan lehetőségeket biztosítsunk nekik, melyek versenyképesek a mobiltelefonokkal szemben – kezdte az Aktív Magyarország program kormánybiztosa, Révész Máriusz, miután megtette az első kilométerét a futókörön. 

  – Ez pontosan egy ilyen lehetőség. Nagy öröm számomra, hogy ez a szolnoki már a tizenharmadik futókör, amit átadhatunk az országos futópálya-építési program keretében. Nagy öröm számomra, hogy itt látom a fiatalokat, akik használják majd ezt. A polgármester úrnak felhívom a figyelmét, hogy újabb lehetőségek is nyílnak előttük, nemsokára megjelennek a jövő évi pályázatok, így akár műanyag sípálya, gördeszkapálya vagy bringapark is épülhet itt Szolnokon – hangsúlyozta a kormánybiztos.

  Hogy mindezek megvalósulnak-e, még a jövő zenéje, a városvezető most a futókör meglétét üdvözölte. – Nagyon szépen köszönöm Révész Máriusznak, hogy harcosként kiáll amellett, hogy az ország számos helyén, így városunkban is a szabadidősport, az egészséges életmódra nevelés programja nagy lendülettel működjön – mondta el Szalay Ferenc. A polgármester kiemelte, hogy a város alapstratégiáinak egyike az egészséges életmódra nevelés, ők is arra törekednek, hogy lehetőséget nyújtsanak a fiataloknak a mozgásra.

  – Azt hiszem, e tekintetben jók a mutatóink, jók az eredményeink, büszkék lehetünk a fiatalokra. De igazából nem is az eredmények számítanak, hanem az, hogy egészségesen éljék a mindennapjaikat, testileg és szellemileg is felvértezve induljanak az életbe – hangsúlyozta Szalay Ferenc.

  Az átadott futókör egy jó háttér lehet a mindennapi mozgás elősegítésére. Nemcsak a fiatalok, de korra és nemre való tekintet nélkül, férfiak és nők, gyerekek és idősebbek egyaránt hódolhatnak ennek a sportnak. A mintegy egy kilométer hosszú futókört immár bárki, bármikor használhatja, a feltétel csupán az, hogy mindenki megfelelően tegye mindezt. 

  – Mi természetesen oda fogunk figyelni az üzemeltetésre, de kérünk minden használót, hogy ők is vigyázzanak rá, hogy hosszú időn keresztül kiszolgálja a mozogni, sportolni vágyókat – emelte ki Lits László, a kivitelező, Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője. Az átadó végén természetesen birtokba vették a sportiskolás fiatalok a futópályát, s „próbakörre” indultak Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Kft. igazgatójának vezetésével, aki kiemelte, a sport az igazi együttműködés jelképe.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  „A haza minden előtt"

  2021-10-23

  Ahogyan szerte az országban, úgy Szolnokon is az ’56-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek ma. 

  Működésbe lépett az ipari park vizét biztosító telep

  2021-10-21

  Elkészült az ipari park vízellátását és szennyvízelvezetését biztosító telep. A csütörtöki projektzáró rendezvényen elhangzott, hogy a több mint hétszáz millió forintos beruházás elsődleges célja a rendszer függetlenítése volt. 

  Megújult a Moha utcai játszótér

  2021-10-21

  Újabb állomásához érkezett a város játszótérfejlesztési programja, csütörtökön hivatalosan is megnyitották a Moha úti játszóteret.

  Mindenszenteki és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

  2021-10-20

  Megerősített szolgálat, menetrendváltozás, temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom, sírjelek, sírhelyek, további parkolási terület biztosítása.

  Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak

  2021-10-20

  Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót a hazai gazdaság közelmúltban elért eredményeiről a Galéria Étteremben.