Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

 • Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon
 • Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon
 • 2021-05-04

  Az Országos Katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés folytatásaként Szolnokon és térségében.április 30-án ismételten 1000 hektáron légi biológiai szúnyog lárvairtás történt.

  A gyorsan melegedő időjárás miatt a fent maradt tenyészőhelyeken Szolnok város területén május 7-én (tartaléknap: 2021. május 8-9-10.) az időjárás függvényében az önkormányzata saját költségvetéből légi biológiai szúnyog lárvairtást végeztet.

  Előreláthatólag Szolnok közigazgatási területén belül 500 haektáron történik - főleg a Tisza folyó ártéri részében kialakult időszakos, sekély pangó vizek és szúnyog bölcsők - kezelése. Lárvairtásban részesül a Szandaszőlősi melletti Tisza ártér, a Vegyi ltp. és a Tisza közötti területek, árapasztó csatorna-mentetlen rész, Milléri Tisza ártér.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A buliszemeteléssel kapcsolatos korosztályi vélemények megismerése.

  2021-07-30

  Ön a kérdőív kitöltésével egy Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által koordinált kutatásban vesz részt, melynek célja a szolnoki Tisza-part környezeti kezelésével, ezen belül a „buliszemeteléssel” kapcsolatos korosztályi vélemények megismerése.

  Száz darab új zöldautóbusz beszerzésére nyert el támogatást a Volánbusz

  2021-07-30

  A közlekedési vállalat idén tavasszal 100 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatokat a Zöld Busz Programban. A 2021. július 30-i eredményhirdetés alapján a Volánbusz Közép-Európában is kiemelkedő darabszámú, alternatív meghajtású jármű beszerzésére és a kapcsolódó töltő-infrastruktúra kiépítésére kap vissza nem térítendő támogatást. A pályázatok sikerének köszönhetően 2022 első negyedévétől Székesfehérváron, Győrben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Egerben és Szegeden, valamint a budapesti agglomerációban állhatnak forgalomba az új, lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású autóbuszok.

   

  Parádés meccsek különleges környezetben: újra FIBA 3X3 a Tiszai hajósok terén

  2021-07-29

  Idén ötödik alkalommal ad otthont Szolnok a FIBA 3X3 nemzetközi kosárlabda rendezvénynek, amelyre Európa számos országából érkeznek csapatok. A helyszín ezúttal is a gyönyörű Tiszai hajósok tere, ahol közel 600 néző foglalhat helyet a lelátókon – mondta Szalay Ferenc polgármester a rendezvény sajtótájékoztatóján.

  Kezdődik a Parti-Túra, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ingyenes, szabadtéri koncertsorozata

  2021-07-28

  A Szolnoki Szimfonikusok az idei nyáron a már jól ismert helyszínek mellett Szolnok két új városrészébe is elviszi a Parti-Túra előadásait. 2021-ben koncertet adnak a Tallinn városrészben és a Kertvárosban is. A hat koncertből álló koncertsorozat minőségi kulturális szórakozást ígér. A fesztivál színvonalas és változatos produkciókkal vár minden kedves zenerajongót.

  Elkezdődik a Szolnok ispán krt. felújítása

  2021-07-27

  Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési és rekonstrukciós program.