Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak

 • Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak
 • Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak
 •  

  Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót a hazai gazdaság közelmúltban elért eredményeiről a Galéria Étteremben.

  Hollik István kiemelte, a kormány nagy utat tett meg az elmúlt tizenkét évben. – Megszűnt a munkanélküliség, a bérek emelkednek, a gazdasági növekedésünk pedig évek óta lényegesen magasabb az uniós átlagnál. Ezúttal is az látszik, hogy az Európai Unióban a harmadik legnagyobb ütemű növekedés Magyarországon várható – fogalmazott. Hollik István szavaiban a koronavírus-járvány elleni védekezésre is kitért. Mint mondta, az országnak minden esélye megvan arra, hogy visszaálljon a pandémia előtti növekedési színvonalra. A politikus ugyanakkor úgy véli, Magyarországon a legnagyobb kockázatot a politikai stabilitás elvesztése jelentené.

  A sajtótájékoztató vendége volt a térség országgyűlési képviselője is. Dr. Kállai Mária beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Szolnok és környezetének fejlődését elsősorban a stabil kormányzás, a polgári értékrend, valamint a megyeszékhely és azt körülvevő települések együttműködése biztosítja.

  – A pandémia tetőzésekor még arra számítottunk, hogy 40 százalékos adóbevétel-csökkenéssel néz szembe a város. Később már csak 20 százalékkal kalkuláltunk. Két hete viszont kiderült, hogy ez a szám mindössze 0,6 százalék – vette át a szót a város polgármestere. Szalay Ferenc szerint mindez azt jelenti, hogy a gazdaság visszaállt a megfelelő pályára. – A nem termelői szféra dolgozói, vagyis a bölcsődék, óvodák és iskolák munkatársai a járvány nehéz időszakában rengeteget tettek azért, hogy a termelői szférában dolgozók jelen lehessenek a munkahelyükön. Mindez egy össznépi együttműködés eredménye, mely Szolnokot is nagyban jellemezte – összegezte gondolatait a városvezető.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyílt az adventi falu és a karácsonyi vásár

  2021-11-25

  Az idei karácsonyi programok és élmények idén is sokak számára jelentenek majd felhőtlen szórakozást, a zaklatott időszak ellenére a forró csokoládé, a kürtőskalács illata elhozza mindenkinek a szeretet ünnepének a hangulatát.

  További fejlesztések, növekvő ösztöndíj - ülésezett a város közgyűlése

  2021-11-25

  Közmeghallgatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének novemberi testületi ülése, majd számos fontos, sokakat érintő döntést hoztak a képviselők. A Szolnok Hazavár programban továbbra is együttműködik az önkormányzat és a Debreceni Egyetem a szolnoki karon tanuló megyei diákok támogatását illetően, megszűnik az NHSZ éves parkolóbérlete, tovább fejlődik a Véső úti MÁV strand.

  Nemzeti Kiválóság Díjban részesült a Szolnok Városi Óvodák szervezete

  2021-11-24

  Az elismerést hétfőn, ünnepélyes keretek között adták át. Szolnokon a Szapáry úti tagintézményben gratulált a kitüntetéshez Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is.

  Megalakult az új diákközgyűlés

  2021-11-19

  A szolnoki diákok a közelmúltban új diákpolgármestert választottak, így az előző megbízatása megszűnik, utódja pedig elkezdi a munkát. Pénteken délelőtt összeült Szolnok diákközgyűlése a városháza dísztermében, ahol az új diákpolgármester Szalay Ferenc előtt tette le esküjét.

  Közmeghallgatás

  2021-11-18

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése 2021. november 25-én (csütörtökön) 9 órakor, a városháza Hubay Ferenc dísztermében közmeghallgatást tart.