Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

 • Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók
 • Mindenszentek és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók
 • 2019-10-22

  A Szolnoki Rendőrkapitányság és a Közterület-felügyelet, és a Polgárőrség az idén is nagy szerepet vállalnak a temetők biztosításában. A temetőben éjjel-nappal jelen vannak, hogy megelőzzék a temetői lopásokat, rongálásokat. A közös járőrszolgálat főként a temetőkben és azok környékén lesz, de a nagyobb közlekedési csomópontokon és a parkolók környékén is segítik a közlekedést. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ne hagyjanak táskát, értéket, okmányokat az utastérben és óvakodjanak a zsebtolvajoktól, mivel az alkalmi tolvajok jellemzően őrizetlenül hagyott vagyontárgyakat tulajdonítanak el.

  Menetrendváltozás

  Módosul a VOLÁNBUSZ Zrt. által végzett Szolnok város helyi autóbusz közlekedésének menetrendje, amely a társaság honlapján (www.kmkk.hu) elérhető. Az autóbuszok 2019. október 26-tól (szombat) – november 01-ig (péntek) időszakban tanszüneti menetrendnek megfelelően közlekednek: október 26-a (szombat) szabadnap, 27-e (vasárnap) munkaszüneti nap, 28-a (hétfő) a hét első tanszünetes munkanapja, 29-e és 30-a, továbbá 31-e (kedd, szerda, csütörtök) tanszünetes munkanap, 2019. november 1. (péntek) munkaszüneti nap szerint.

  A megnövekedett utasforgalomra tekintettel Szolnok városban temetői céljáratokközlekednek 2019. október 26-án, 27-én, és november 1-jén, 2-án, 3-án a Széchenyi városrészből és Szandaszőlős városrészből a temetőhöz „TEMETŐI JÁRAT” felirattal. A járatok

  ·       Széchenyi városrészből9.20, 10.40, 13:20, 14:40, 16:00 és 17:20-korindulnak az alábbi útvonalon:

  Hild Viktor utca – Pozsonyi út – Szántó krt. – Mátyás Király út – Bajcsy Zs. u. – Temető.

  Temetőtől (iskolától) vissza a Széchenyi városrészbe 10.25, 11.45, 14:25, 15:45, 17:05, 17:45-kor, aTemető - Bajcsy-Zsilinszky út - Mátyás király út - Szántó krt. - Pozsonyi út - Hild Viktor utca útvonalon közlekednek.

  ·       Szandaszőlős városrészbőla járatok a Tóth Árpád útról 10.00, 11.20, 14.00, 15.20 és 16:40 órakor, vissza a Temetőtől (az iskolától) 9:37, 10:57, 13:37, 14:57 és 16:17 órakorközlekednek.

  A járatok útvonala (hurokjárat): Tóth Árpád út – Lengyel A. tér – Karinthy út – Szent István Tisza-híd – Tószegi út – Temető – Tószegi út – Szent István Tisza-híd – Vörösmező út – Tóth Árpád út.

  Szintén a megnövekedett utasforgalomra tekintettel 2019. október 26 - november 3. közti időszakban08.10 – 16.50 közöttmenetrend szerint az "1"-es járatok a Mártírok út (Reptár) – Tószegi út útvonalon közlekednek (kihagyják a Dohányfermentáló megállót, vagy is a Temető megálló felé járnak, mint az 1Y-os járatok. A Temető elérhető még az "1Y"-os, a"2"-es, a"2Y"-os, a „3”-as, a"13"-as,és a "20"-as vonalak járataival is. Amennyiben szükségessé válik, ezeken a vonalakon rásegítő járatok is indulnak. A járatok a díjszabást tekintve menetrend szerinti járatnak minősülnek, így összvonalas bérlettel vagy menetjeggyel vehetők igénybe (kedvezmények érvényesek). További információt a VOLÁNBUSZ Zrt.. 56/514-043-as szolnoki helyi közönségszolgálati telefonszámán kaphatnak.

  Temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom

  A temető október 25-től november 3-ig 7.00-20.00 óráig tart nyitva, november 4-től visszaáll a szokásos nyitvatartási rend. Módosul a gépkocsiforgalom rendje is a temetőben: délelőttönként szigorúan indokolt esetben lehet csak behajtani október 28-tól október 31-e között 7.00-10.00 óra között; délutánonként csak mozgássérült kártyával lehet behajtani: 15.00-20.00 óra között. November 1-jén tilos gépkocsival behajtani. November 2-án és november 3-án kizárólag mozgássérült kártyával 7:00-10:00 óráig lehet behajtani. Kérjük a temetőlátogatókat, hogy a temető területét a temető zárásának idejére hagyják el!

  Sírjelek, sírhelyek

  Felhívjuk a temetőlátogatók figyelmét, hogy a síron található síremlékek, felépítmények balesetmentes állapotának fenntartása a sírjel tulajdonosának (építtetőjének) a felelőssége. Kérjük, hogy ha balesetveszélyes felépítményt észlel, jelezze a temetőgondnokságon, ahol a sírhelyekkel kapcsolatos információs ügyelet is működik: október 28-a és október 31-e között 13.00-16.00 óra, november 1-e 9.00-14.00 óra között.

  További parkolási terület biztosítása

  A temetők zavartalan megközelítése és a zsúfoltság elkerülése érdekében az Önkormányzat arra kéri a megemlékezőket, hogy lehetőség szerint a közösségi közlekedés eszközeit vegyék igénybe. A megnövekedett forgalomra tekintettel a Kőrösi útról – a tavalyi évben is igénybevett - buszmegállót követő útcsatlakozással feltárt ingatlanon – a lakosság számára ideiglenesen kijelölt, ingyenes parkolási lehetőség biztosított október 26. - november 3. közötti időszakban a temetői nyitva tartás időtartama alatt.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Átadták az Adorján Ildikó-díjat

  2019-11-18

  A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget hétfőn a városházán, ahol Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a város nevében a szociális területen dolgozókat és adta át az Adorján Ildikó-díjat.

  Elkészült 44 új parkolóhely a Hild Viktor úton

  2019-11-14

  Folytatódnak a fejlesztések a Széchenyi lakótelepen, ahol ezúttal a Hild Viktor úton bővült negyvennéggyel a parkolóhelyek száma. Ezzel enyhül a környező társasházakban élők parkolási gondja, a jó hír pedig az, hogy további parkolók épülnek a városrészben – mondta el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

  2019-11-14

  Az online elérhető Önkormányzati Hivatali Portál nemcsak magánszemélyeknek, hanem a vállalkozásoknak is megkönnyíti a mindennapjait. Az e-ügyintézési felületen keresztül az ország bármelyik pontjáról, gyorsan és kényelmesen intézhetők az önkormányzati ügyek. Az elektronikus ügyintézést választók így nemcsak a sorban állás miatti bosszankodástól kímélik meg magukat, hanem támogatják a papírmentes és környezetkímélő ügyintézést is.

  Megalakult Szolnok város közgyűlése

  2019-11-13

  Megtartotta alakuló ülését Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése, amelyen döntöttek a bizottságok elnökeinek, alelnökeinek és tagjainak összetételéről, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, illetve szavaztak az illetményekről és tiszteletdíjakról is.

  Szolnok is csatlakozott az Agrárminisztérium Országfásítási Programjához

  2019-11-13

  Még az időjárás is a kezdeményezés mellé állt, amikor szerdán délelőtt a Jubileum téren Farkas Sándor miniszterhelyettes, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester és Dégi Zoltán, a Nefag Zrt. vezérigazgatója fát ültetett az Országfásítási Program részeként.