Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Növelik a gyógyszertámogatás jövedelmi határait

 • Növelik a gyógyszertámogatás jövedelmi határait
 • Növelik a gyógyszertámogatás jövedelmi határait
 • 2021-04-29
  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzat 2021. május 1-jétől bővíti a települési gyógyszertámogatásra jogosultak körét oly módon, hogy megemeli a támogatásra való jogosultság jövedelemhatárát 69 ezer forintról 76 ezer forintra, illetve egyedül élő személy esetén 86 ezer forintról 95 ezer forintra.
   
  A támogatás összege nem változik azoknak, akik a korábbi jövedelemhatár alapján jogosultak a támogatásra, így jövedelmüktől és gyógyszerköltségüktől függően legfeljebb 12 ezer, illetve 9 ezer forint támogatásban részesülhetnek. A jövedelemhatár emelése miatt jogosulttá válók támogatása a gyógyszerköltség 50%-a, de legfeljebb havi 6 ezer forint 2021. május 1. után. 
   
  Ugyancsak a támogatási rendszert érinti, hogy kimerült az első lakáshoz jutók támogatására biztosított városi keret, így idén nem tud több kérelmet befogadni a megyeszékhely önkormányzata. A támogatásnak köszönhetően az elmúlt három évben 133 szolnoki család kapott segítséget ily módon az otthonteremtéshez.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A belvárosi nagytemplom után megújult az egykori ferences rendház is

  2021-05-13

  Az elmúlt évtizedben nem volt olyan év, amikor ne újult volna meg valamilyen intézmény Szolnokon. Egymás után szépültek az iskolák, óvodák, bölcsődék, az utóbbi néhány esztendőben pedig több szolnoki templom, a város gyönyörű, régi épületei is új „ruhát” kaptak. Ezek sorában a belvárosi nagytemplom és a mellette lévő egykori ferences rendház felújítása volt a legnagyobb beruházás.

  Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

  2021-05-05

  A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

  Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

  2021-05-05

  Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

  Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

  2021-05-04

  A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

  Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

  2021-05-03

  A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.