Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok a Véső út és térsége fejlesztéséhez

 • Plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok a Véső út és térsége fejlesztéséhez
 • Plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok a Véső út és térsége fejlesztéséhez
 • 2021-05-03
  Mintegy 727 millió forint plusz kormányzati támogatást kapott Szolnok város önkormányzata a Véső út és térsége fejlesztéséhez - jelentette be Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Szolnokon.
   
  Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón elmondta: a Véső úti R.A.J.T. (Regionális Atlétikai Játék Tér) projekt során nemcsak egy sportközpont, uszoda épül, hanem egy városrész komplex rehabilitációja zajlik. A fejlesztés szolgálja az egész város sportoló, sportot szerető közösségét és a területen élőket egyaránt.
   
  Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: ezzel a támogatással együtt mintegy 5,5 milliárd forintot tudnak fordítani a Véső út és térsége fejlesztésére több projektnek köszönhetően. "Egy átgondolt stratégiai fejlesztés mintegy kétharmadánál tartunk, a plusz támogatásból az utolsó egyharmad részt valósítjuk meg" - mondta. 
  Ez jelenti a városrészben a csatornaberuházást, a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítését, úthálózat-felújítást, új autóbuszjárat indítását - sorolta. Hozzátette: utóbbi fontos a sportoló gyerekek biztonsága érdekében, valamint hogy a strandfürdőt kényelmesebben tudják megközelíteni a lakosok. Továbbá a plusz forrásból felújítják az atlétika pálya melletti régi épületet, a teniszpálya mellett öltözőépület létesül, valamint a dzsúdósoknak, ökölvívóknak, birkózóknak új csarnok épül.
   
  Felidézte, hogy eddig a térségben korszerűsödött az atlétikai centrum és a strandfürdő, átadták a B. Nagy Pál Sportcsarnokot.
   
  Kiemelte, hogy ezzel a fejlesztéssel jelentősen emelkedik a városrészben levő ingatlanok értéke is.
   
  Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Véső úti strandfürdő a tervek szerint májusban nyit, jelenleg folyamatban vannak ennek előkészületei. Kiért arra is, hogy üzemeltetőként azt tapasztalják, az eddigi fejlesztések rendkívül népszerűek, nagyon sokan használják a jó minőségű pályákat.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A belvárosi nagytemplom után megújult az egykori ferences rendház is

  2021-05-13

  Az elmúlt évtizedben nem volt olyan év, amikor ne újult volna meg valamilyen intézmény Szolnokon. Egymás után szépültek az iskolák, óvodák, bölcsődék, az utóbbi néhány esztendőben pedig több szolnoki templom, a város gyönyörű, régi épületei is új „ruhát” kaptak. Ezek sorában a belvárosi nagytemplom és a mellette lévő egykori ferences rendház felújítása volt a legnagyobb beruházás.

  Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

  2021-05-05

  A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

  Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

  2021-05-05

  Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

  Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

  2021-05-04

  A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

  Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

  2021-05-03

  A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.