Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szeptemberi közgyűlés: megújulnak a temető útjai, jövőre is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj

 • Szeptemberi közgyűlés: megújulnak a temető útjai, jövőre is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj
 • Szeptemberi közgyűlés: megújulnak a temető útjai, jövőre is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj
 • 2021-09-30

  Rendhagyó módon a megyeháza dísztermében tartották a város közgyűlésének szeptemberi ülését, melynek kezdetén Szolnok város közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról hangzott el beszámoló.

  Elfogadta a közgyűlés Szolnok önkormányzata 2021. évi gazdálkodásának I. félévi helyzetéről szóló tájékoztatót. Mint elhangzott, az idei esztendő első félévének gazdálkodásában fokozottan érvényesült a fegyelmezettség és a takarékoskodás a pénzügyi egyensúly megteremtése és fenntartása érdekében.

  Az önkormányzat az egyházzal együttműködve elkezdi a Kőrösi úti temető belső útjainak felújítását, a munkálatok jelentős része már mindenszentekre befejeződhet. A további felújítások a rendelkezésre álló források függvényében folytatódnak majd.

  Költségtakarékosabbá válik több intézmény működése. Napelemek kerülhetnek egyebek mellett az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a városháza, a sportcsarnok, a RepTár, illetve a Vízpart körúti idősotthon épületére.

  Elfogadta a közgyűlés Szolnok Vízgazdálkodási koncepcióját, melyben mind az ivóvíz ellátó víziközmű-rendszer, mind pedig a szennyvízelvezető és csapadékvíz elvezető rendszerek tekintetében fejlesztési javaslatok kerültek megfogalmazásra és döntött született arról is, hogy pályázatot nyújtunk be a szennyvízhálózat és víziközmű-hálózat fejlesztésére. A támogatási intenzitás 100%, melyre az ÉFK-ban (Éves Fejlesztési Keret) Szolnoknak 6,43 milliárd forint indikatív keretösszeget nevesítettek.

  Fogyatékos személyek nappali ellátását teszi majd lehetővé a Vércse úton korábban óvodaként üzemelő épület, míg a Levente út 1. szám (Eötvös tér) alatti egykori szociális otthonban alapszolgáltatási központ létesül. Itt kapott helyet a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és itt működik majd Drog Konzultációs és Információs Központ. A jövőbeni hatékonyabb vagyongazdálkodás érdekében mindkét ingatlan a Szolnoki Kistérség Többcélú társulása Humán Szolgáltató Központ vagyonkezelésébe kerül.

  Módosul a város településrendezési terve, mivel a Szolnoki Ipari Park Kft. a kis és közepes vállalkozási zónába eső telkének kedvezőbb beépítési feltételeinek biztosítását kéri, míg a MÁV Zrt. megbízásából eljáró mérnöki iroda a vasútállomás felújításához kapcsolódóan a Liget útra tervezett P+ R parkoló engedélyezéséhez kér módosítást. A MÁV- START Zrt. Szolnok Vasúti Járműjavító telephelyén a tulajdonos a város engedélye nélkül ugyancsak nem foghat hozzá a jelenleg több helyrajzi számon fekvő üzemi terület átalakításához, amit a létesítmény korszerűsítése indokol. Ez esetben úgynevezett „sajátos építési övezet” kialakítása a cél.

  Csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj 2022 évre kiírt pályázatához, ennek finanszírozására a következő évben 10 millió forint áll majd rendelkezésre Szolnokon.

  Pályázatot írnak ki a Damjanich János Múzeum igazgató posztjára, mivel a jelenlegi vezető, Horváth László megbízatása december 31-én lejár.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  „A haza minden előtt"

  2021-10-23

  Ahogyan szerte az országban, úgy Szolnokon is az ’56-os magyar forradalomra és szabadságharcra emlékeztek ma. 

  Működésbe lépett az ipari park vizét biztosító telep

  2021-10-21

  Elkészült az ipari park vízellátását és szennyvízelvezetését biztosító telep. A csütörtöki projektzáró rendezvényen elhangzott, hogy a több mint hétszáz millió forintos beruházás elsődleges célja a rendszer függetlenítése volt. 

  Megújult a Moha utcai játszótér

  2021-10-21

  Újabb állomásához érkezett a város játszótérfejlesztési programja, csütörtökön hivatalosan is megnyitották a Moha úti játszóteret.

  Mindenszenteki és halottak napi megemlékezéssel kapcsolatos tudnivalók

  2021-10-20

  Megerősített szolgálat, menetrendváltozás, temetői nyitvatartási rend, gépkocsiforgalom, sírjelek, sírhelyek, további parkolási terület biztosítása.

  Hazánk és a megyeszékhely gazdasági fejlődéséről tájékoztattak

  2021-10-20

  Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót a hazai gazdaság közelmúltban elért eredményeiről a Galéria Étteremben.