Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye

 • Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye
 • Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye
 • 2019-11-21 18:00:00

  Radócz Zoltán 2019. március 8-án levélben kérte Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától közérdekből nyilvános adatként a 2017-es és 2018-as években értékesített önkormányzati tulajdonú lakások adásvételi szerződéseit és az azokhoz készült ingatlanforgalmi értékbecsléseket.

  Az adásvételi szerződések másolatát- a személyes adatok kitakarásával- az önkormányzat megküldte Radócz Zoltánnak, ugyanakkor jelezte, hogy az értékbecslések olyan adatokat is tartalmaznak, amelyek miatt azok nem képezhetik közérdekű adatigénylés tárgyát. 

  Radócz Zoltán ezt követően keresetet indított Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben a Szolnoki Járásbíróságon, a bíróságtól kérte annak megállapítását, hogy az értékbecsléseket közérdekű adatként kell kezelni, és azokat részére maradéktalanul meg kell küldeni.

  A peres ügy első bírósági tárgyalásán – 2019. október 15-én – Radócz Zoltán a Bíróság előtt tett nyilatkozatában módosította a korábban benyújtott kérelmét, mely szerint nem tart igényt a teljes értékbecslésekre, nem kéri megküldeni az értékbecslések azon részét, amelyben a lakott ingatlanokról készült fényképfelvételek találhatók.

  Ennek megfelelően Radócz Zoltán kérelme már teljesíthető volt, amelynek az előkészítését megkezdtük, és 2019. november 20-án megküldtük részére az értékbecsléseket is oly módon, hogy azokat a fényképfelvételeket, amelyekből a lakásban lakó bérlő életkörülményeire, életminőségére lehetett volna következtetéseket levonni kitakartuk a dokumentumokból. Ezzel egyidejűleg önkormányzatunk kezdeményezte a Szolnoki Járásbíróságon folyamatban lévő peres eljárás megszüntetését, mert az okafogyottá vált.

  Radócz Zoltán 2019 november 20-i facebook bejegyzésében valótlanul azt állítja, hogy „Szalay gyáva” fél év után válaszolt a kérelmére úgy, hogy a válasz kiküldése előtt még telefonon sem hívta fel.

  Ezzel szemben a valóság az, hogy Radócz Zoltán kérelme az eredeti formájában megírt módon törvényesen nem volt teljesíthető, ezt a 2019. október 15-én tartott tárgyaláson saját maga ismerte el azzal, hogy módosította a kérelmét. 

  Az ügy intézőjének hívását 2019. november 13-án nem fogadta, vissza nem hívta, így érdemben az adatszolgáltatás teljesítésének módját Radócz Zoltánnal egyeztetni nem lehetett. 

  Radócz Zoltán a Járásbíróságon indított peres ügyben ügyvédje útján járt el Az ügyintéző az ügyvédet tájékoztatta az adatszolgáltatás teljesítéséről, még annak kiküldése előtt, és egyben tájékoztatta a peres eljárás megszüntetésének kezdeményezéséről, amellyel az ügyvéd egyetértett, és Radócz Zoltán Úrral egyeztetve Felperesként szintén kérelmezték az eljárás megszüntetését. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megnyitja kapuit a szabadstrand

  2020-08-07

  A szabadstrand tavalyi népszerűségét idén is szeretné megismételni, ehhez a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 100 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, így az augusztus 8-i nyitásra új játszótér, kibővített infrastruktúra és további fejlesztések is várják a látogatókat.

  Tartós élelmiszeradomány a Szolnok Segít programnak

  2020-08-06
  Szolnok önkormányzatának tartós élelmiszer adománya indult újra útnak, hogy a szolnoki nehéz helyzetben élő családokon segítsen.

   

  Elmaradnak a város augusztusi szeptemberi nagyrendezvényei

  2020-08-05

  Sok szempontból más volt a nyár, mint az eddigiek, a pandémia teljesen újraírta a terveket. S bár az élet különböző területein tapasztalt változások és megszorítások olykor kellemetlennek tűnnek, mégis indokoltak, hiszen ezzel vehetjük elejét a vírus további terjedésének. Az intézkedések Szolnok város nagy rendezvényeit is érintik.

  Az állam, a térség és a város is küzd a szúnyogok ellen

  2020-08-04

  Az idei szúnyoghelyzetről, az azzal kapcsolatos szolnoki intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót szerdán Fejér Andor alpolgármester, Tasnádi Zoltán, a Fidesz és Rusvai Károly, a KDNP frakciójának vezetője.

  Kezdődik a Kolozsvári úti óvoda felújítása

  2020-08-03

  Közel negyedmilliárd forintból újítanak fel egy újabb óvodát Szolnokon: az elmúlt időszak esőzései még indokoltabbá tették a Kolozsvári úti intézmény egyébként is időszerű felújítását. A mintegy fél évszázados épületben az özönvízszerű esőzések komoly károkat okoztak, amelynek következtében nem lehetett a kisgyermekeket az óvodában tartani, hanem másik tagintézményben kellett elhelyezni.