Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye

 • Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye
 • Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye
 • 2019-11-21 18:00:00

  Radócz Zoltán 2019. március 8-án levélben kérte Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától közérdekből nyilvános adatként a 2017-es és 2018-as években értékesített önkormányzati tulajdonú lakások adásvételi szerződéseit és az azokhoz készült ingatlanforgalmi értékbecsléseket.

  Az adásvételi szerződések másolatát- a személyes adatok kitakarásával- az önkormányzat megküldte Radócz Zoltánnak, ugyanakkor jelezte, hogy az értékbecslések olyan adatokat is tartalmaznak, amelyek miatt azok nem képezhetik közérdekű adatigénylés tárgyát. 

  Radócz Zoltán ezt követően keresetet indított Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben a Szolnoki Járásbíróságon, a bíróságtól kérte annak megállapítását, hogy az értékbecsléseket közérdekű adatként kell kezelni, és azokat részére maradéktalanul meg kell küldeni.

  A peres ügy első bírósági tárgyalásán – 2019. október 15-én – Radócz Zoltán a Bíróság előtt tett nyilatkozatában módosította a korábban benyújtott kérelmét, mely szerint nem tart igényt a teljes értékbecslésekre, nem kéri megküldeni az értékbecslések azon részét, amelyben a lakott ingatlanokról készült fényképfelvételek találhatók.

  Ennek megfelelően Radócz Zoltán kérelme már teljesíthető volt, amelynek az előkészítését megkezdtük, és 2019. november 20-án megküldtük részére az értékbecsléseket is oly módon, hogy azokat a fényképfelvételeket, amelyekből a lakásban lakó bérlő életkörülményeire, életminőségére lehetett volna következtetéseket levonni kitakartuk a dokumentumokból. Ezzel egyidejűleg önkormányzatunk kezdeményezte a Szolnoki Járásbíróságon folyamatban lévő peres eljárás megszüntetését, mert az okafogyottá vált.

  Radócz Zoltán 2019 november 20-i facebook bejegyzésében valótlanul azt állítja, hogy „Szalay gyáva” fél év után válaszolt a kérelmére úgy, hogy a válasz kiküldése előtt még telefonon sem hívta fel.

  Ezzel szemben a valóság az, hogy Radócz Zoltán kérelme az eredeti formájában megírt módon törvényesen nem volt teljesíthető, ezt a 2019. október 15-én tartott tárgyaláson saját maga ismerte el azzal, hogy módosította a kérelmét. 

  Az ügy intézőjének hívását 2019. november 13-án nem fogadta, vissza nem hívta, így érdemben az adatszolgáltatás teljesítésének módját Radócz Zoltánnal egyeztetni nem lehetett. 

  Radócz Zoltán a Járásbíróságon indított peres ügyben ügyvédje útján járt el Az ügyintéző az ügyvédet tájékoztatta az adatszolgáltatás teljesítéséről, még annak kiküldése előtt, és egyben tájékoztatta a peres eljárás megszüntetésének kezdeményezéséről, amellyel az ügyvéd egyetértett, és Radócz Zoltán Úrral egyeztetve Felperesként szintén kérelmezték az eljárás megszüntetését. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Gyöngyfűzéssel hívták fel a figyelmet a méhnyakszűrés fontosságára

  2020-01-27

  Magyarországon évente mintegy 1500 nőt diagnosztizálnak méhnyakrákkal és több, mint 400 nőt veszítünk el hazánkban a betegség miatt. Az emlőrák után a második leggyakoribb rosszindulatú daganatnak számít a 45 éven aluli nők körében Európában és Magyarországon is, pedig védőoltással és szűréssel nagy biztonsággal megelőzhető, időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható.

  Gyöngyfűzéssel a megelőzésért!

  2020-01-24

  Magyarországon évente mintegy 1500 nőt diagnosztizálnak méhnyakrákkal és több, mint 400 nőt veszítünk el hazánkban a betegség miatt. Az emlőrák után a második leggyakoribb rosszindulatú daganatnak számít a 45 éven aluli nők körében Európában és Magyarországon is, pedig védőoltással és szűréssel nagy biztonsággal megelőzhető, időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható.

  Rangos elismerést kapott két Szolnoki intézmény

  2020-01-23

  Rangos elismerést kapott a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a díjakat január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott ünnepségen. Csütörtökön Szalay Ferenc polgármester is gratulált a két intézmény vezetőjének a városházán.

  A kulturális élet kiválóságait köszöntötték

  2020-01-22

  A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereket ismerte el a város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este tartott díjátadó gálán. Az immár hagyományosnak számító eseményen adták át a Szolnokért Emlékérmet is, melynek arany fokozatát ezúttal négyen is megkapták.

  Újabb utcában épültek parkolók a Széchenyi lakótelepen

  2020-01-22

  Míg a Széchenyi lakótelep építésének idején alig akadt gépjármű a parkolókban, hosszú évek óta helyhiánnyal küzdenek az ott élők. Egy család nem ritkán két autót is fenntart, a tízemeletes házsorok között a mintegy húszezres városrészben bizony egyre nagyobb kihívás üres parkolót találni. Örömhír, hogy a városrész önkormányzati képviselője, Tasnádi Zoltán új parkolóhelyek elkészüléséről számolt be.