Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye

 • Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye
 • Szolnok város polgármesteri hivatalának közleménye
 • 2019-11-21 18:00:00

  Radócz Zoltán 2019. március 8-án levélben kérte Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatától közérdekből nyilvános adatként a 2017-es és 2018-as években értékesített önkormányzati tulajdonú lakások adásvételi szerződéseit és az azokhoz készült ingatlanforgalmi értékbecsléseket.

  Az adásvételi szerződések másolatát- a személyes adatok kitakarásával- az önkormányzat megküldte Radócz Zoltánnak, ugyanakkor jelezte, hogy az értékbecslések olyan adatokat is tartalmaznak, amelyek miatt azok nem képezhetik közérdekű adatigénylés tárgyát. 

  Radócz Zoltán ezt követően keresetet indított Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatával szemben a Szolnoki Járásbíróságon, a bíróságtól kérte annak megállapítását, hogy az értékbecsléseket közérdekű adatként kell kezelni, és azokat részére maradéktalanul meg kell küldeni.

  A peres ügy első bírósági tárgyalásán – 2019. október 15-én – Radócz Zoltán a Bíróság előtt tett nyilatkozatában módosította a korábban benyújtott kérelmét, mely szerint nem tart igényt a teljes értékbecslésekre, nem kéri megküldeni az értékbecslések azon részét, amelyben a lakott ingatlanokról készült fényképfelvételek találhatók.

  Ennek megfelelően Radócz Zoltán kérelme már teljesíthető volt, amelynek az előkészítését megkezdtük, és 2019. november 20-án megküldtük részére az értékbecsléseket is oly módon, hogy azokat a fényképfelvételeket, amelyekből a lakásban lakó bérlő életkörülményeire, életminőségére lehetett volna következtetéseket levonni kitakartuk a dokumentumokból. Ezzel egyidejűleg önkormányzatunk kezdeményezte a Szolnoki Járásbíróságon folyamatban lévő peres eljárás megszüntetését, mert az okafogyottá vált.

  Radócz Zoltán 2019 november 20-i facebook bejegyzésében valótlanul azt állítja, hogy „Szalay gyáva” fél év után válaszolt a kérelmére úgy, hogy a válasz kiküldése előtt még telefonon sem hívta fel.

  Ezzel szemben a valóság az, hogy Radócz Zoltán kérelme az eredeti formájában megírt módon törvényesen nem volt teljesíthető, ezt a 2019. október 15-én tartott tárgyaláson saját maga ismerte el azzal, hogy módosította a kérelmét. 

  Az ügy intézőjének hívását 2019. november 13-án nem fogadta, vissza nem hívta, így érdemben az adatszolgáltatás teljesítésének módját Radócz Zoltánnal egyeztetni nem lehetett. 

  Radócz Zoltán a Járásbíróságon indított peres ügyben ügyvédje útján járt el Az ügyintéző az ügyvédet tájékoztatta az adatszolgáltatás teljesítéséről, még annak kiküldése előtt, és egyben tájékoztatta a peres eljárás megszüntetésének kezdeményezéséről, amellyel az ügyvéd egyetértett, és Radócz Zoltán Úrral egyeztetve Felperesként szintén kérelmezték az eljárás megszüntetését. 

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Patinás épület homlokzata szépül a belvárosban

  2019-12-06

  A Baross út és a Szapáry út városunk két olyan utcája, amely a legtöbbet megőrizte Szolnok háború előtti utcaképéből. Ezek közül a közelmúltban már több homlokzata is megújult, jelenleg a Baross út 7. szám alatti patinás épület megszépítésén dolgoznak a szakemberek.

  Ajándékkal teli mikulás csomagokra bukkanhatunk Szolnok terein

  2019-12-03

  A Szolnoki Városi Baleset-megelőzési Bizottság a Szolnok Városi Diákok Tanácsával közösen az idén rendhagyó módon készül. „Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre” elnevezésű kampányával csatlakozik a közösségi oldalon népszerű „Hagyj el egy Mikulás csomagot!” eseményhez. A baleset-megelőzési bizottság Mikulása 2019. december 5-én, csütörtökön a délutáni órákban Szolnokra látogat, és 15 darab csomagot fog elhagyni Szolnok sűrűn látogatott közösségi terein, parkjaiban.

  Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok

  2019-11-30

  „Gyülekezet a városért.” - ez a - mai kifejezéssel élve - szlogenje a szolnoki evangélikus gyülekezetnek, amely temploma mellé egy közösségi házat épít, hogy közelebb hozza az egyházhoz az embereket. A épület ünnepélyes alapkőletételén Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

  Pályázati felhívás - Családbarát Szolnok címmel

  2019-11-29

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata „Családbarát Szolnok” címmel logópályázatot hirdet

  Jelentkezési lap

  Kibővül a szabadstrand, épülhet az új bölcsőde

  2019-11-28

  A november közepi alakuló ülést követően megtartotta első munkaterv szerinti ülését Szolnok város közgyűlése. A képviselőknek több fontos kérdésről is kellett dönteniük, így többek között a Bajcsy-Zsilinszky úton építendő bölcsődéről, az alpolgármester személyéről, a lakásrendelet módosításáról, illetve középiskolai ösztöndíjakról.