Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz

 • Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz
 • Szúnyoghelyzet: légi kémiai és biológiai beavatkozás is lesz
 • 2021-06-08
  2021-ben ezen a héten már hetedik alkalommal lesz légi biológiai szúnyogirtás, és – dr. Kállai Mária képviselő asszony és Szalay Ferenc polgármester közbenjárására – a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatban ideiglenesen engedélyezte a légi kémiai kezelést is.
   
  Ez utóbbi először ezen a héten, várhatóan csütörtökön történik – a legfertőzöttebb helyeken - földi kémiai kezeléssel összekötve.
   
  A tavalyit is meghaladó összeg, több mint 64 millió forint áll önkormányzatunk rendelkezésre a szúnyoghelyzet kezelésére. 2020-ban minden eddiginél többször, közel 30 alakommal volt szúnyogirtás, reméljük, az idei helyzet nem fajul idáig. Központi, kistérségi, önkormányzati források teszik lehetővé a beavatkozásokat.
  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Elbúcsúztatták Balázs Pétert

  2021-06-14

  A Szigligeti Színházat 2007 óta vezető igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen köszönt le. A teátrum igazgatója július 1-jétől Barabás Botond Jászai Mari-díjas színművész lesz.

  Technológiaváltó vállalkozásokat támogat a kormány

  2021-06-11

  A következő másfél éves újraindítási periódusban mintegy 2600 milliárd forint áll rendelkezésre a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. Ezzel a programmal a jövő technológiáiba fektető, digitalizáló vállalkozások beruházásait támogatja a kormány. 

  Egy év kihagyás után újra városi pedagógus napi ünnepséget rendeztek

  2021-06-10

  A pedagógusnap alkalmából rendeztek ünnepséget csütörtökön az Aba-Novák Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a díszokleveles pedagógusokat, a Szurmay Ernő-díjjal elismerteket, illetve a tanév során egyéb állami vagy országos kitüntetésben részesült pedagógusokat, intézményeket köszöntötte Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

  Átadták a felújított Kolozsvári Úti Óvodát

  2021-06-10

  Néhány hónappal a felújított Borsószem Bölcsőde átadását követően egy újabb intézmény fejlesztése zárult le. Az 1974-ben épült Kolozsvári Úti Óvoda kívül-belül megszépült.

  Változtassuk Trianon tragédiáját határokon átnyúló nemzetegyesítéssé

  2021-06-04

  A Tiszai hajósok terénél lévő országzászló mellett rendezték a városi megemlékezést a trianoni békediktátum elfogadásának 101. évfordulóján Szolnokon.