Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról

 • T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról
 • T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról
 • 2019-07-29

  Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a megszűnő méltányossági közgyógyellátás helyett hozta létre a települési gyógyszertámogatást, melynek szabályait a települési támogatásokról szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet tartalmazza. A jövedelemhatárokat a Közgyűlés a 2019. március 1-től megemelte.

  Települési gyógyszertámogatásra jogosult

  Ø  az a szolnoki lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy, akinek a havi rendszeres gyógyszerköltség mértéke az 5 700 Ft-ot eléri és

  Ø  az egy főre jutó havi nettó családi jövedelme nem haladja meg a69 000 Ft-ot, egyedülélő esetén a 86 000 Ft-ot és

  Ø  közgyógyellátási igazolvánnyal nem rendelkezik.

   

  A települési gyógyszertámogatás összege a háziorvos által kiállított igazolás alapján a gyógyszertár vagy a gyógyászati ellátást, vagy egyéb szolgáltatást nyújtó személy, szervezet által leigazolt havi gyógyszerköltségnek

       a) egyedülélő esetén amennyiben

  aa) a kérelmező jövedelme nem haladja meg az 57 000 Ft-ot, 75%-a, de havonta legfeljebb 12 000 Ft,

  ab) a kérelmező jövedelme meghaladja az 57 000 Ft-ot, 50%-a, de havonta legfeljebb 9 000 Ft,

  b) család esetén amennyiben

  ba) a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg 43 000 Ft-ot, 75%-a, de havonta legfeljebb 12 000 Ft,

  bb) a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem meghaladja a 43 000 Ft-ot, 50%-a, de havonta legfeljebb 9 000 Ft.

   

  A polgármester a támogatást a kérelem benyújtása hónapjának első napjától számított 1 évre állapítja meg.

  A települési gyógyszertámogatás folyósítása havonta utólag a tárgyhót követő hónap 5. napjáig a kérelmező lakcímére, postai úton vagy folyószámlára történik.

  A települési gyógyszertámogatás iránti kérelem benyújtására egész évben folyamatosan lehetőség van.

  A támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány beszerezhető Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán (Szolnok, Kossuth tér 1.), illetve a Belvárosi Ügyfélközpontnál (Szolnok, Kossuth tér 9.). A kitöltött kérelem - a szükséges igazolásokkal felszerelve - Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Támogatások Osztályán nyújtható be ügyfélfogadási időben, illetve beküldhető postai úton.

  A kérelemhez csatolni kell a nyomtatvány 4. oldalán felsorolt igazolásokat (jövedelemigazolást, gyógyszerköltséget igazoló kimutatást, stb.)

  Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Igazgatóság

  Szociális Támogatások Osztálya

  Szolnok, Kossuth tér 1. földszint

  Telefon: 56/503-581, 56/503-584

  ügyfélfogadási idő:       hétfő: 13-16-ig, szerda: 8-16-ig, péntek: 8-12-ig

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Patinás épület homlokzata szépül a belvárosban

  2019-12-06

  A Baross út és a Szapáry út városunk két olyan utcája, amely a legtöbbet megőrizte Szolnok háború előtti utcaképéből. Ezek közül a közelmúltban már több homlokzata is megújult, jelenleg a Baross út 7. szám alatti patinás épület megszépítésén dolgoznak a szakemberek.

  Ajándékkal teli mikulás csomagokra bukkanhatunk Szolnok terein

  2019-12-03

  A Szolnoki Városi Baleset-megelőzési Bizottság a Szolnok Városi Diákok Tanácsával közösen az idén rendhagyó módon készül. „Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre” elnevezésű kampányával csatlakozik a közösségi oldalon népszerű „Hagyj el egy Mikulás csomagot!” eseményhez. A baleset-megelőzési bizottság Mikulása 2019. december 5-én, csütörtökön a délutáni órákban Szolnokra látogat, és 15 darab csomagot fog elhagyni Szolnok sűrűn látogatott közösségi terein, parkjaiban.

  Új közösségi házzal gyarapodik Szolnok

  2019-11-30

  „Gyülekezet a városért.” - ez a - mai kifejezéssel élve - szlogenje a szolnoki evangélikus gyülekezetnek, amely temploma mellé egy közösségi házat épít, hogy közelebb hozza az egyházhoz az embereket. A épület ünnepélyes alapkőletételén Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is részt vett.

  Pályázati felhívás - Családbarát Szolnok címmel

  2019-11-29

  Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata „Családbarát Szolnok” címmel logópályázatot hirdet

  Jelentkezési lap

  Kibővül a szabadstrand, épülhet az új bölcsőde

  2019-11-28

  A november közepi alakuló ülést követően megtartotta első munkaterv szerinti ülését Szolnok város közgyűlése. A képviselőknek több fontos kérdésről is kellett dönteniük, így többek között a Bajcsy-Zsilinszky úton építendő bölcsődéről, az alpolgármester személyéről, a lakásrendelet módosításáról, illetve középiskolai ösztöndíjakról.