Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Tájékoztató - Furkó Kálmán nyá. ezredes búcsúztatása

 • Tájékoztató - Furkó Kálmán nyá. ezredes búcsúztatása
 • Tájékoztató - Furkó Kálmán nyá. ezredes búcsúztatása
 • 2021-08-25

  Shihan Furkó Kálmán 74 esztendős korában 2021. augusztus 3-án hunyt el. A nyugalmazott ezredest, a magyar kyokushin karate egyik megalapítóját, 8 danos mesterét, Szolnok város Ezüst Pelikán díjasát saját halottjának tekinti a Magyar Honvédség, a Magyar Karate Szövetség, valamint Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata.

  Furkó Kálmán búcsúztatására várhatóan több százan zarándokolnak majd el, országhatárainkon túlról is érkeznek majd a temetésre vendégek. Annak érdekében, hogy mindenki méltóképpen tudjon elbúcsúzni a mestertől, augusztus 26-án 9 órától 11 óráig a Szolnoki Sportcentrum tiszaligeti sportcsarnokában felállított ravatalnál bárki elhelyezheti az emlékezés virágait. Az elhunyt családjának kérése, hogy mindenki csupán egy szál virággal érkezzen.

  Délelőtt 11 és 12 óra között a Magyar Karate Szövetség búcsúztatójára kerül sor a sportcsarnokban, ebben az időszakban már nem lesz lehetőség arra, hogy a ravatal előtt virágot helyezzenek el a gyászolók.

  Ugyancsak a Sportcsarnokban 13 óra és 13.45 között zajlik majd a Magyar Honvédség, a Magyar Karate Szövetség és Szolnok Megyei Jogú Város együttes búcsúztató rendezvénye, melyen gyászzenét játszik a Légierő Zenekar Szolnok. A szertartáson részt vesz Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úr, beszédet mond Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoka, Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke.

  A Sportcsarnokban megrendezendő búcsúztatón bárki részt vehet, védettségi igazolvány nem szükséges a belépéshez.

  A Tiszaligetben megtartott ceremónia után Furkó Kálmán hivatalos temetésére 14.30-kor a Kőrösi úti temetőben kerül sor. A ravatalozóban elsősorban a gyászoló család foglalhat helyet, valamint ezt követően a Magyar Honvédség, Szolnok Megyei Jogú Város és a Magyar Karate Szövetség elöljárói. A szertartáson búcsúbeszédet mond Lovas Károly nyá.ezredes.

  A ravatalozótól a sírhelyig a Kőrösi úton vonulnak át a gyászolók, az út két oldalán 74 volt ejtőernyős katona és bajtárs, tanítvány áll majd díszsorfalat. Az urna leengedése közben háromszor egy díszsortűzzel tisztelegnek Furkó Kálmán emléke előtt.

  Szeretnénk felhívni a figyelmet a várhatóan nagy forgalomra a Tiszaligetben és környékén csütörtökön reggeltől a kora délutáni órákig. A rendezvényhez kapcsolódóan a Tiszaligetből kihajtást és az oda lehajtást a rendőrség segíti majd. A parkolás is gondot okozhat, aki tud, az inkább gyalogosan érkezzen. A sportcsarnokból a temetőbe való kijutáshoz, illetve az ide visszajutáshoz az önkormányzat két autóbuszt biztosít összesen 112 férőhellyel.

  A Kőrösi úti ravatalozótól a sírhelyig történő átsétálás idejére (15-16 óra között kb.15-20 perc időtartamra) a Kőrösi út lezárásra kerül!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Két kiváló szakember kapott Kálmándi Mihály-díjat Semmelweis-nap alkalmából

  2024-07-02

  Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városháza Hubay Ferenc dísztermében, ahol átadták a Kálmándi Mihály díjat, illetve öt fogorvos címzetes főorvosi címet igazoló oklevelet kapott.

  Különleges programokban bővelkedik az idei Múzeumok Éjszakája

  2024-06-18
  Tárlatvezetések, szerelmi jósda, tűzugrás, zenés programok és kézműves foglalkozások is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon.
   
      

  Évadzáró: Molnár László színművész a Szolnoki Szigligeti Színház örökös tagja lett

  2024-06-06

  Eredményes évadot tudhat maga mögött a Szolnoki Szigligeti Színház. A csütörtöki évadzáró társulati ülésen főként ezeket ismertették.

  A pedagógusokat köszöntötték a Szolnoki Galériában

  2024-05-31

  A legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak. A szolnoki önkormányzat csütörtökön a Szolnoki Galériában köszöntötte a pedagógusokat. Az eseményen megjelentek a vármegyeszékhely és a vármegye elöljárói, számos intézmény és hivatal képviselője, és természetesen a főszereplők: oktatók, nevelők, pedagógusok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Lázár János építési és közlekedési miniszter.

  Fókuszban a daganatos betegségek - Egészségfórumot tartottak a városházán

  2024-05-30

  A mozgásszegény életmódnak, az egészségtelen táplálkozásnak is köszönhetőn egyre gyakoribb a rákdiagnózis, a civilizációs betegség mind több embert érint. A megelőzésről, a gyógyítás és gyógyulás lehetőségeiről tartottak egészségfórumot a városházán.