Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Új beruházás az Alcsi Holt-Tisza versenypályán

 • Új beruházás az Alcsi Holt-Tisza versenypályán
 • Új beruházás az Alcsi Holt-Tisza versenypályán
 • 2021-04-17

  A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. kezdeményezésére az Alcsi-Holt-Tisza sport-, valamint  horgászati célú használatának tárgyában sajtótájékoztatóval egybekötött szakmai egyeztetésre került sor, melyen részt vett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, a Tisza Horgászegyesület és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

  Rózsa József a Sportcentrum ügyvezető igazgatója örömmel számolt be arról, hogy köszönhetően a Magyar Állam és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásának új fejlesztés valósul meg a szolnoki Holt-Tiszai Vízisport Központ versenypályáján, amely jelentősen segíti a sportolók minőségi és érdemi felkészülését bízva abban, hogy annak eredményessége az idei tokiói olimpián is megmutatkozik. 

  Az Alcsi-Holt-Tisza az egyik legfontosabb vízfelülete a városnak, kiemelt funkciói vannak, többek között polgári védelmi célú vízbázis, üdülőkörzet és lakóövezet, halgazdálkodás és horgászat szempontjából nagy jelentőséggel bír, lakossági rekreációs és sporttevékenység tekintetében is rendkívül fontos.

   A vízfelület-használat során a környezetvédelem és környezettudatos magatartás mellett az egyéb szabályok betartása megkerülhetetlen, ezeket tartalmazza az Alcsi-Holt-Tisza Kódex, a holtág fenntartható használatának szabálygyűjteménye, hiszen mindenkori cél a békés társadalmi együttélés megvalósítása, hangsúlyozta Rózsa József.

  Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára beszédében hangsúlyozta, hogy a szolnoki pálya az ország egyik kiemelt felkészülési központja, kiváló adottságai következtében edzőtáboroknak és edzésversenyeknek ad helyet, a fejlesztések által a versenyzők közelebb kerülhetnek kitűzött céljaikhoz.

  Elmondta, hogy az eredmények minél pontosabb mérését lehetővé téve időmérő rendszer kialakítása történik a pálya 1000 méteres szakaszán. A beruházás első üteme már lezajlott, egy új albánó típusú kötél rendszer épült a pálya 1000 méteres szakaszán a két belső sávban. A második ütemben 500 méteres szakaszon időmérő kapuk kerülnek telepítésre, ez előreláthatólag a jövő héten 2 napot vesz igénybe, ezután pedig az informatikai rendszer bekötésére kerül sor, ezt követi a tesztelés időszaka.

  A főtitkár hangsúlyozta, hogy a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Szolnoki Sportcentrummal, A Tiszai Horgászegyesülettel és a KözépTisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal szoros együttműködésben hajtja végre a beruházást. Az Alcsi-Holt-Tisza Etikai Kódex népszerűsítése által, a vízfelület használatának szabályaira irányítva a figyelmet a Szövetség kiemelt ügyként kezeli az előírások, iránymutatások betartását és betartatását.

  A kajak-kenu sportág rendkívül fontos bázisa évek óta az világbajnokságra és olimpiára készülő versenyzőknek, csapatoknak. Olyan hátteret és felkészülést biztosít a csapatoknak, amely minden oldalról kielégíti a sportolók igényeit, mondta Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója.  A jelenlegi és jövőbeni beruházások kiemelt jelentőségűek abból a szempontból is, hogy a sportág korábbi eredményességi szintjét tartani és emelni tudják. Köszönetét fejezte ki a szolnoki partnerek segítő együttműködését illetően.

  A versenypálya Szolnok zöldövezetéi részén egy sűrűn lakott területen helyezkedik el, amely a horgászok kedvelt helyszíne. Süle Tamás a Tisza Horgászegyesület elnöke úgy gondolja, hogy egy egészséges kompromisszumos megoldást sikerült kialakítani, amely mellett a horgászok versenyidőszakon kívül biztonságosan tudják használni a vízfelületet. A Tisza Horgászegyesület felhívta a horgászok figyelmét az új időmérő rendszerre, amely 6 hónapig lesz a vízfelületen, a versenyidőszakot követően lesüllyesztésre került.

  Ezt egy tesztidőszaknak tekintik, azt követően tapasztalataik birtokában olyan megoldást alakítanak ki, amely mind a sportolók, mind a horgászok megelégedettségére szolgál.

  Süle Tamás örömét fejezte ki, hogy az Alcsi-Holt-Tisza Kódex népszerűsítése által az abban foglaltak betartása és betartatása nagyobb figyelmet és nyilvánosságot kap, ezáltal egy békés együttélés valósulhat meg.


   

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  A belvárosi nagytemplom után megújult az egykori ferences rendház is

  2021-05-13

  Az elmúlt évtizedben nem volt olyan év, amikor ne újult volna meg valamilyen intézmény Szolnokon. Egymás után szépültek az iskolák, óvodák, bölcsődék, az utóbbi néhány esztendőben pedig több szolnoki templom, a város gyönyörű, régi épületei is új „ruhát” kaptak. Ezek sorában a belvárosi nagytemplom és a mellette lévő egykori ferences rendház felújítása volt a legnagyobb beruházás.

  Emelkedett a települési gyógyszertámogatás jövedelemhatára Szolnokon

  2021-05-05

  A pandémia miatt nehezebb évet zárt az ország, a járvány elhúzódása pedig számos család életét megnehezítette. Az önkormányzat települési gyógyszertámogatással kapcsolatos döntése azonban sokuknak jelenthet segítséget. A részletekről Györfi Mihály alpolgármester tartott sajtótájékoztatót szerdán.

  Garanciális javításokat végeznek a Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon

  2021-05-05

  Május 6-án csütörtökön garanciális javításokat végeznek a Várkonyi tér melletti Dr. Kaposvári Gyula Zagyva-hídon.

  Ezen a héten is lesz szúnyoglárvairtás Szolnokon

  2021-05-04

  A gyorsan melegedő időjárás kedvez a szúnyoglárbák fejlődésének, ezért a város önkormányzata újra légi bioógiai lárvairtást végeztet.

  Habara István r. törzsőrmester kapta a Szolnok rendőre elismerést

  2021-05-03

  A rendőrség napja alkalmából idén is egy Police órát kapott Szolnok önkormányzatától egy kiváló munkát végző rendőr.