Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Jó úton haladunk

„Jó úton haladunk! – szolnoki utak munkaerőpiaci mobilitással összefüggő fejlesztése”

TOP-6.1.5-16-SL1-2019-00003

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-6.1.5-16 kódszámú, „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című felhívásra „Jó úton haladunk! – szolnoki utak munkaerőpiaci mobilitással összefüggő fejlesztése” címmel, melyet a Támogató TOP-6.1.5-16-SL1-2019-00003 azonosítószámmal regisztrált, és 2019. augusztus 6-án támogatásban részesített.

A Támogatási Szerződés 2020.08-24-én lépett hatályba.

A projektben a jelentős forgalmú Széchenyi körút egy része felújításon esik át.

Ez a szakasz a Botár Imre utca – Czakó Elemér utca közötti útfelületet jelenti. A jelentősen tönkrement útfelületek elbontásra kerülnek, helyette teljes pályaszerkezetet kell építeni. A teljes pályaszerkezet újjáépítése a felújított úthossz mintegy 80%-át érinti. A meglévő út szélessége és a forgalmi rend a felújítás során nem változik.

A felújítandó szakasz mindkét oldalán új kiemelt szegélysor kerül megépítésre. A szegély mögötti zöldsáv mindkét oldalon feltöltésre kerül. A szegélyhez csatlakozó buszperonok, egyéb járdafelületek szintbe emelése is megtörténik a fejlesztés keretében. A lakóutca csatlakozások útburkolatainak kifuttatása ugyancsak szintbe emeléssel valósul meg a felújítással érintett szakaszon.

A meglévő gyalogátkelőhelyeknél a járdacsatlakozások akadálymentesítve kerülnek újjáépítésre. A járdaburkolatba taktilis kövek (rávezető, megállító kősor) kerülnek beépítésre.

A buszmegállóhelyek közül, amelyek megsüllyedtek, nyomvályúsak, azok elbontásra kerülnek, és  teljes pályaszerkezetet érintő újjáépítésük is megvalósul.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. december 31.

 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app