Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése

2022-03-09

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Sajtóközlemény      

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt

A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás 1,589 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű, KEHOP-3.2.1-15-2017-00028 azonosító számú projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 1,780 milliárd forintból valósul meg, amit 89.285714%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz. A projekt támogatási összegéből Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás részesül az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő fejlesztés célja a hatékonyabb üzemeltetés mellett az újra hasznosításra kerülő hulladékok arányának növelése, a lerakótól való minél nagyobb arányú eltérítés. A hulladék lerakótól való eltérítése két csatornán valósul meg:

  • A komposztálás fejlesztésével, amely az eszközök beszerzésével valósítható meg.
  • A válogatási intenzitás növelésével, amely az automatizált rendszernek köszönhető.

A projekt részeként 1 db teleszkópos rakodó, 1 db aprító, 1 db rosta és 6 db 27 m3-es erősített préskonténer beszerzése tervezett.

A beruházás keretében megvalósul egy 42×12 m alapterületű 6 m magas belmagasságú, három oldalról trapézlemez borítású bálatároló építése, egy U alakú üvegtároló mobil támfallal, ami 2,5 m magas 25 cm vastag vasbeton támfalból, 10×12 m-es alapterületen, T támfal elemekből áll.

Irodakonténert és szociális konténert is építenek, továbbá megvalósul a transzformátor állomás bővítése, az elektromos hálózat kiépítése, térvilágítás, a térfigyelő rendszer bővítése és sorompó telepítés.

Ezen felül sor kerül a meglévő kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztésére, valamint az átrakó állomás külső sínrendszerének felújítására, cseréjére.

„Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt elszámolható összköltsége 1 779 998 012 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 1 589 283 934 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású.

Kérdés esetén a projektről az alábbi elérhetőségen érdeklődhet:

nfp@nfp.hu

 

 

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

2022-12-01

A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek.

Közösségi válaszok az idősödésre és ennek társadalmi hatásaira

2022-12-01

2022 őszén a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium pályázati támogatásával „Lokális Innovációs Menedzsment Modell Projekt (LIMM)” címmel új társadalmi modellkísérletet indított a budapesti székhelyű CédrusNet Egyesület, melyben önkormányzatunk partneri szerepet vállalt.

Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege

2022-12-01

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 23. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Elfogadták Szolnok klímastratégiáját

2022-12-01

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiáját, mely a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretében került kidolgozásra. A stratégia elfogadását országosan is kiemelkedő szintű szakmai és társadalmi egyeztetés előzte meg.

Nyugdíjba vonult Kardos József

2022-11-28

Negyvenkét év szolgálati idő után nyugdíjba vonult Kardos József, a Szolnoki Mentőállomás korábbi vezető mentőtisztje. Hétfőn bajtársai mellett dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ Észak-Alföldi Régió régióigazgatója, Szalay Ferenc polgármester és dr. Beke Gabriella, a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője is elköszönt a köztiszteletben álló, kiváló szakembertől.