Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése

2022-03-09

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Sajtóközlemény      

ELINDULT A Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre című projekt

A Széchenyi 2020 program keretében Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás 1,589 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” elnevezésű, KEHOP-3.2.1-15-2017-00028 azonosító számú projekt megvalósítására.

A beruházás összesen 1,780 milliárd forintból valósul meg, amit 89.285714%-ban az Európai Unió, a fennmaradó részt pedig a központi költségvetés finanszíroz. A projekt támogatási összegéből Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás részesül az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciumi vezetésével.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében történő fejlesztés célja a hatékonyabb üzemeltetés mellett az újra hasznosításra kerülő hulladékok arányának növelése, a lerakótól való minél nagyobb arányú eltérítés. A hulladék lerakótól való eltérítése két csatornán valósul meg:

  • A komposztálás fejlesztésével, amely az eszközök beszerzésével valósítható meg.
  • A válogatási intenzitás növelésével, amely az automatizált rendszernek köszönhető.

A projekt részeként 1 db teleszkópos rakodó, 1 db aprító, 1 db rosta és 6 db 27 m3-es erősített préskonténer beszerzése tervezett.

A beruházás keretében megvalósul egy 42×12 m alapterületű 6 m magas belmagasságú, három oldalról trapézlemez borítású bálatároló építése, egy U alakú üvegtároló mobil támfallal, ami 2,5 m magas 25 cm vastag vasbeton támfalból, 10×12 m-es alapterületen, T támfal elemekből áll.

Irodakonténert és szociális konténert is építenek, továbbá megvalósul a transzformátor állomás bővítése, az elektromos hálózat kiépítése, térvilágítás, a térfigyelő rendszer bővítése és sorompó telepítés.

Ezen felül sor kerül a meglévő kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztésére, valamint az átrakó állomás külső sínrendszerének felújítására, cseréjére.

„Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt elszámolható összköltsége 1 779 998 012 forint, melyből az európai uniós támogatás összege 1 589 283 934 forint, a fennmaradó rész hazai finanszírozású.

Kérdés esetén a projektről az alábbi elérhetőségen érdeklődhet:

nfp@nfp.hu

 

 

 

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Ötvenéves jubileumát ünnepli a pedagógiai szakszolgálat

2024-04-17

Fennállásának félévszázados jubileumát ünnepli a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye, ebből az alkalomból Múlt és jövő a jelenben címmel rendeztek konferenciát a városháza dísztermében.

A roma kultúra sokszínűségét mutatták meg a Szigligeti Színházban

2024-04-12

Második alkalommal ünnepelték gálaműsorral Szolnokon a roma kultúra napját. A Szigligeti Színházban tehetséges roma fiatalok és felnőttek álltak színpadra, hogy bemutassák tudásuk legjavát. A rendezvényen részt vett Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos és Szalay Ferenc polgármester.

Változik a Véső úti strandfürdő nyitva tartása

2024-03-28

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., mint a Véső úti strandfürdő üzemeltetője tájékoztatja Kedves Vendégeit, hogy a strandfürdő ideiglenes jelleggel - a nyári üzemeltetésre történő átállás miatt 2024. április 8-tól kezdődően nem üzemel.

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

2024-03-27

FELHÍVÁS villamos hálózatok környezetének tisztán tartására

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

2024-03-15

A százhetvenhat évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.