Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Projektinformációk, a projekt részletes bemutatása

2022-03-04

Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre

KEHOP-3.2.1-15-2017-00028

PROJEKTINFORMÁCIÓK

Projekt címe: Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Szolnok város és térsége területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre
Projekt azonosító száma: KEHOP-3.2.1-15-2017-00028
Támogatás összege: 1 589 283 934 Ft
Támogatás mértéke: 89.285714 %
A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.10.01.

NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, mint Szolnoki Társulással konzorciumi szerződés keretében valósul meg a projekt.

A PROJEKT RÉSZLETES BEMUTATÁSA

Szolnok Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás (továbbiakban: Társulás) a térség szilárd hulladéklerakóinak rekultivációjának megvalósításának hatékonyabb és célszerűbb megoldása, a közszolgáltatás színvonalának javítását szolgáló fejlesztések megvalósítása érdekében, valamint, együttműködésük intézményesítése és a közös érdekérvényesítés elősegítése jegyében került létrehozásra. A társulást jelenleg 26 önkormányzat, Abony, Fegyvernek, Jászkarajenő, Kenderes, Kengyel, Kétpó, Kőröstetétlen, Kuncsorba, Martfű, Mezőtúr, Örményes, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Szajol, Szászberek, Szolnok, Tiszajenő, Tiszapüspöki, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Tószeg, Törökszentmiklós, Túrkeve, Újszász, Vezseny, valamint Zagyvarékas alkotja.

A Társulás ISPA és KEOP források felhasználásával sikeresen modernizálta hulladékgazdálkodási rendszerét az elmúlt évtizedben. A Tagönkormányzatok sikeres együttműködése és erőfeszítései révén kiépített jelenlegi hulladékgazdálkodási rendszer az ország egyik legmodernebb hulladékgazdálkodási rendszere, azonban a hulladékgazdálkodási infrastruktúra egyes elemei kapacitáshiányokat mutatnak, illetve további fejlesztések elvégzése szükségesa költség-hatékonyság javítása érdekében. Fentiekre tekintettel az EU 2014-2020 ciklusa között rendelkezésre álló fejlesztési források elnyerése érdekében a Társulás sikeresen pályázott a KEHOP-3.2.1 pályázati azonosítószámú, „Az előkezelés, a hasznosítás és az ártalmatlanítás alrendszereinek fejlesztése a települési hulladék vonatkozásában” című pályázati felhívásra, a Támogatási szerződés megkötésére 2018.01.24-én került sor. A TSZ 4. sz. módosítása 2022.01.21-én került aláírásra. A projekt 1.589.283.934 Ft uniós támogatást nyert, melyhez 190.714.078 Ft központi költségvetésből biztosított önerő társult, le nem vonható ÁFA összege 20.407.657 Ft, így a projekt támogatható összköltsége tervezetten 1.800.405.669 Ft.

Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.10.01.

A projekttel szembeni szakmai elvárás a projektterületen élők megfelelő hulladék-gazdálkodási közszolgáltatással történő ellátásának biztosítása az Országos Hulladék-gazdálkodási Közszolgáltatási Tervnek megfelelően. A projekt keretében Jász-Nagykun-Szolnok megye észak- és délnyugati része hulladék gazdálkodási rendszerének továbbfejlesztése történik meg, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtésre.

A projekt során megvalósul a meglévő, elkülönítetten gyűjtött hulladékok utóválogatását biztosító, Szolnok, Újszászi úton található kézi válogatócsarnok technológiai fejlesztése. A technológiai sor bővítése szükségessé teszi a meglévő válogató csarnok bővítését, illetve ennek okán szükséges a térburkolatok bővítése, új kerítésszakasz kialakítása, térvilágítás bővítése, a villamos energia hálózat bővítése és szociális konténerek beszerzése. Az új válogató művet üvegtároló, illetve három oldalról fedett bálatároló szín egészítené ki. A projekt keretein belül a komposztáláshoz kapcsolódóan teleszkópos rakodó, aprító, rosta-, az Újszászi úti átrakóállomás kiszolgálására pedig préskonténer beszerzése is meg fog valósulni.

A projekt másik hangsúlyos eleme a fejlesztési kérelemben szereplő, Tószegen megvalósítandó komposztáló telephely létesítése. Jelenleg a Társulás részéről kizárólag Kétpón érhető el komposztáló, mely rendkívül jelentős szállítási költség többletet hordoz magával. (forduló távolság kb. 82 km Szolnok-Kétpó viszonylatban). Az új komposztálóval és a meglévő mobil eszközökkel lehetőség nyílik a közelség elvének következetes érvényesítésére mely költség-hatékonysági szempontból jelentős fejlődést hoz.

KIVITELEZÉS

  • Közbeszerzési eljárás eredményhirdetése: 2021.09.03.
  • Feladat: tervezés és kivitelezés
  • FIDIC SÁRGA könyv alapján
  • Cég: Bazaltech Mérnöki Szolgáltató Kft + Homokhátsági Környezettechnikai Kft.
  • Aláírva: kivitelező részéről 2021.12.03. és 2021.12.16.
  • Hatályba lépett: 2022.02.07.

GALÉRIA

Feltöltés alatt.

KAPCSOLAT

info.szolnok.hu

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Ötven szolnoki diák vehetett át elismerő oklevelet kiemelkedő teljesítményéért

2022-12-01

A város általános-, és középfokú oktatási intézményekben tanuló kulturális-, művészeti-, közösségi- és/vagy sport területen kiemelkedő tevékenységet végzett hátrányos helyzetű diákok számára tartották ünnepséget a Szolnoki Szakképzési Centrumban, melyen részt vett dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a várost képviselve pedig Fejér Andor és Györfi Mihály alpolgármesterek.

Közösségi válaszok az idősödésre és ennek társadalmi hatásaira

2022-12-01

2022 őszén a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium pályázati támogatásával „Lokális Innovációs Menedzsment Modell Projekt (LIMM)” címmel új társadalmi modellkísérletet indított a budapesti székhelyű CédrusNet Egyesület, melyben önkormányzatunk partneri szerepet vállalt.

Emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj havi összege

2022-12-01

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázathoz, így októberben már a 23. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

Elfogadták Szolnok klímastratégiáját

2022-12-01

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták Szolnok Megyei Jogú Város Klímastratégiáját, mely a KEHOP-1.2.1-18-2019-00253 azonosítószámú, „Szolnok város helyi klímastratégiájának kidolgozása” című projekt keretében került kidolgozásra. A stratégia elfogadását országosan is kiemelkedő szintű szakmai és társadalmi egyeztetés előzte meg.

Nyugdíjba vonult Kardos József

2022-11-28

Negyvenkét év szolgálati idő után nyugdíjba vonult Kardos József, a Szolnoki Mentőállomás korábbi vezető mentőtisztje. Hétfőn bajtársai mellett dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ Észak-Alföldi Régió régióigazgatója, Szalay Ferenc polgármester és dr. Beke Gabriella, a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője is elköszönt a köztiszteletben álló, kiváló szakembertől.